2014. július 16., szerda

Szép jó reggelt kívánunk az otthoniaknak!
Ma megint korai ébresztő volt, hiszen ismét szedjük a sátorfánkat és tovább megyünk Gyergyóba. Két olyan természeti csodát látogatunk meg, ami nem hagyhat senki, aki Erdélybe látogat. A Gyilkos tó és a Békás-szoros az úti cél. Egy fantasztikus túrát is tervezünk, persze csak azoknak, akik vállalkoznak hiszen, ez egy nehéz, nagy szintkülönbségű túra. A Kis-Cohárdra megyünk föl, ahonnan pazar kilátás nyílik a Kárpátok vonulataira, végig lehet követni az ezer éves határ vonalát, valamint kirajzolódik a mélyben a Gyilkos tó T alakja.
No de előbb a reggeliről – mert erről még nem tudósítottunk.
Minden nap van egy ügyeletes csapat, (iskolánként) akik negyed órával hamarabb kelnek társaiknál, és előkészítik a reggelit. Megterítenek, kiviszik a szükséges dolgokat. A kínálat: tepertő, olajos hal, májkrém, margarin, áfonya és eper lekvár, no és a finom ajándék, a fantasztikus sárgabarack lekvár. Kockasajt, szeletelt sajt, camamber sajt, kőrözött krém, sajtkrém, löncs hús, szeletelt szalámik és kolbászok, tej, kakaó, corne flakes-ek (mézes, kakaós és natúr), no és a nagy kedvenc, a mogyorókrém, tej, kakaó és tea. Így mindenki kedvére válogathat, mikor mit vagy milyen sorrendben fogyaszt. Az ügyeletesek ezután elmosogatnak, elpakolnak és már indulunk is. Ha szendvicset is csomagolunk, akkor azzal még meghosszabbodik a reggel, és mindenki elkészíti a 2-3 szendvicsét, megtölti üvegét teával.
Ma már az ebédet is tudjuk: húslevessel és töltött káposztával várnak bennünket Gyergyószentmiklóson.

Szép nap elé nézünk, gyönyörű, napsütéses, csendes a reggelünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése